27 82 22 29 - Ring til os gratis og uforpligtende

ÆGTEPAGT

.

Altid fast pris inkl. hjælp til tinglysning: 2.995 kr. inkl. moms 

ÆGTEPAGT OG SÆREJE

Hvad er en ægtepagt? - Og bør I som kommende ægtefæller / ægtefæller, overveje at oprette en? En ægtepagt er en skriftlig aftale imellem ægtefæller,...

SKAL DU BETALE 36,25 % I BOAFGIFT?

Den 29. december 2018, havde indehaver Henriette Schmidt, fornøjelsen af at deltage i debatten omkring boafgiften på TV2 news. I indslaget blev der...

FORHÅNDSSAMTYKKE TIL USKIFTET BO

Er du gift og lever du i en sammenbragt familie? Når den ene ægtefælle en dag går bort, skal arven til førstafdødes børn udbetales. For at...

HVAD SKAL DER SKE MED BØRNENE?

Har du børn, bør du overveje at få udarbejdet et børnetestamente. Dette uanset om du er enlig, samlever eller lever i ægteskab. Et børnetestamente...

FREMTIDSFULDMAGT

Bør du oprette en fremtidsfuldmagt? Desværre opstår det alt for ofte, at en person ser sig ude af stand til at tage vare på sig selv - og sine...

En ægtepagt er et vigtigt – og ikke mindst konfliktforebyggende dokument, imellem ægtefæller. 

Vi mener ikke, at vigtige familiedokumenter bør oprettes uden rådgivning – Derfor tilbyder vi altid, op mod en times gratis rådgivning pr. dokument. Du bestemmer selv hvorledes du vil rådgives – dette kan være over telefonen eller ved personligt fremmøde.

Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale på tlf.nr.: 27 82 22 29, eller send en mail til: Kontakt@testamenteraadgivning.dk

Fordele ved at få en ægtepagt?

.

 • Du sikrer din formue
 • Du skaber klarhed i tilfælde af skilsmisse
 • Hold arvemidler uden for skilsmissen
 • Du sikrer virksomhedens overlevelse
 • Din formue sikres mod kreditorer
 • Du kan beholde din faste ejendom

Risiko uden en ægtepagt?

.

 • Du risikerer at afgive halvdelen af din formue
 • Du står i økonomisk usikkerhed
 • Din familieformue skal deles 
 • Du skal trække midler ud af virksomheden
 • Din formue tilfalder din eks-partners kreditorer
 • Du må afhænde din faste ejendom

Hvordan gode er vi danskere til ægtepagter? Læs med i statistikkerne

 • Så mange ægteskaber ender i skilsmisse (2018 – tal) : 46,51% 46,51%
 • 32.530 danske par blev viet i år 2018 – så mange glemte ægtepagten: 71,84% 71,84%
 • Så mange ægtepar når aldrig at fejre deres kobberbryllup: 26% 26%
 • Så mange selvstændige når aldrig at beskytte virksomheden: 80% 80%
Kildehenvisninger: Epinion undersøgelse samt Danmarks statistik – Klik her
 ✅  Anbefaling

Henriette ejer af Testamente Rådgivning er en meget professionel og omhyggelig person. Vi har truffet Henriette gennem hendes frivillige arbejde som rådgiver, der fik vi noget af den bedste rådgivning man kunne tænke sig angående en fremtidsfuldmagt.

Da vi senere blev enige om at vi skulle have lavet et testamente var der ikke noget at betænke sig på vi valgte Henriette, og igen fik vi fantastisk rådgivning og hjælp med ting vi ikke vidste var muligt.

Vi har varmt anbefalet Testamente Rådgivning til vores børn og venner og kan varmt anbefale Henriette til alle andre

.

Ellen & Keld
Ramløse
✅ Anbefaling

“Vi vil meget gerne anbefale Testamente Rådgivning og særligt indehaveren Henriette. Vi fik hjælp til at lave et familietestamente og følte os igennem hele processen godt taget om. Vores møde blev afholdt i hyggelige rammer hvor vi modtog langt over en times rådgivning. Henriette var utrolig tålmodig og god til at forklare alle mulighederne med testamentet. Vi skal snart have lavet fremtidsfuldmagter hvor vi naturligvis vil bruge Henriette igen”

..

Birthe & Per

Hillerød

✅ Anbefaling

“Jeg blev bekendt med Henriette’s arbejde i 2013, hvor jeg første gang beder om rådgivning. Siden da har jeg holdt fast! En jurist bliver en del af dit private, hvor du ønsker at mærke tryghed og troværdighed. Henriette har fra dag et bevist, at hun er professionel og empatisk – med klienten i fokus”

.

Line Leerberg
Præstø
✅ Anbefaling

“Jeg kan uden tvivl anbefale testamenteraadgivning.dk til venner og familie som måtte få brug for juridisk bistand. Jeg har været yderst tilfreds og tryg ved den rådgivning jeg har modtaget”

..

Henriette Thorsen
København S
✅ Anbefaling

“Min oplevelse med denne virksomhed, har været positiv lige fra første samtale til det færdige produkt. Jeg har følt mig vejledt og tryg i processen, hvilket for mig er de vigtigste elementer indenfor dette område”

..

Pernille Bohl
København Ø
✅ Anbefaling

“Henriette er som person enormt forstående, loyal og lyttende. Hun sætter sig ind i andre menneskers behov og problemstillinger og kommer med løsninger, som er gennemtænkte og velformulerede. Herudover er hun detaljeorienteret og perfektionistisk og har virkelig en passion for familie- og arveret og en passion for at hjælpe mennesker generelt”

.

Amalie Nellegaard
København V
Anbefaling

“Jeg vil anbefale Henriette til enhver tid. Hun er troværdig, loyal, energisk og utrolig ambitiøs, samt en fantastisk person”

.

Pi Lassen
Hillerød
✅ Anbefaling

“Henriette er en meget sympatisk, professionel og detalje orienteret person. Jeg har brugt Henriette’s rådgivning i flere omgange. Jeg havde specielt en sag, hvor jeg havde brug for en der tænkte ud af boksen. Dette samtidig med en ekstrem omhyggelighed. Jeg følte mig tryg i hele processen og kan ikke andet end at give en varm anbefaling herfra”

.

Christina Belter
København K

Hvad er dine muligheder med en ægtepagt? Læs mere nedenfor

.

Den legale formueordning for ægtefæller i Danmark, er et formuefællesskab. Såfremt ægtefæller kan blive enige, har de mulighed for at oprette en ægtepagt om særeje, hvor denne formueordning undgås. Det kan bl.a. betyde at ægtefællerne hver især, beholder deres egen formue ved separation og skilsmisse. Ægtepagten får ikke betydning under selve ægteskabet, men viser sig først ved separation og skilsmisse og/eller ved dødsfald.

Alt efter hvilken form for særeje der aftales, skal der gøres store overvejelser til valg af særejeart. Ægtefællerne skal ikke blot overveje hvorledes særejet skal have betydning ved separation og skilsmisse, men tillige hvad der skal gælde ved dødsfald.

HVAD ER EN ÆGTEPAGT?

Hvad er en ægtepagt? En ægtepagt er en skriftlig aftale indgået imellem ægtefæller. Samlevende uden et forestående ægteskab, kan ikke oprette en ægtepagt. Ægtepagten giver ægtefællerne en mulighed for at undgå formuefællesskabet, hvor ægtefællernes formue ellers skal deles ved separation, skilsmisse og død.

Med en ægtepagt kan et særeje oprettes. Særejet kan være “generelt eller specifikt” – betydende at særejet kan være gældende for alt hvad I som ægtefæller indbringer i ægteskabet, eller særejet kan vedrøre specifikke værdier.

Mange ægtefæller vælger ofte at oprette en ægtepagt, når der ægtefællerne imellem er stor formueforskel. For eksempel at den ene ægtefælle har en stor formue – og/eller at den ene ægtefælle er gældsramt.

• En ægtepagt er tillige en god ide, når den ene – eller begge ægtefæller, er virksomhedsejere.

Ønsker I at dele jeres pensionsopsparinger er det ligeledes nødvendigt at oprette en ægtepagt.

Ovenstående er langt fra udtømmende, husk derfor altid at rådføre jer forinden oprettelsen af en ægtepagt.

Vi hjælper jer glædeligt med udarbejdelsen af jeres ægtepagt.  Som noget særligt – tinglyser vi gratis for jer – Bemærk dog at I skal afholde selve tinglysningsafgiften til staten på kr. stort 1.660. 

HVORFOR OPRETTE EN ÆGTEPAGT?

En ægtepagt er en god ide, hvis man som ægtefæller selv ønsker at bestemme udfaldet ved en eventuel separation og skilsmisse. Oprettelse af en ægtepagt betyder ikke, at man som ægtefæller forventer at ende i skilsmisse. Tværtimod – skal oprettelse af en ægtepagt være symbol for, at man på alle områder ønsker at sikre sin ægtefælle. Uden en ægtepagt kan ægtefællerne være bundet af formuefællesskabet og en skilsmisse må af økonomiske årsager udskydes – Dette fangenskab kan være ødelæggende for familier, og kunne let være undgået med en ægtepagt. 

En ægtepagt behøver ikke at være endelig, hvorfor ægtepagten kan ophæves og ændres! Dette sker blot ved en oprettelse af ny ægtepagt. Ægtepagten kan også indeholde bestemmelser om særeje for enkelte værdier – Eksempelvis en fast ejendom eller en virksomhed, samt særejet kan gøres tidsbegrænset og aftappes. Ægtepagten kan tillige indeholde bestemmelser om, at der kun skal oprettes særeje over de midler man besad forinden ægteskabets indgåelse. Dette medførende at fremtidige erhvervelser indgår i delingsformuen. Med en ægtepagt kan I tillige sikre jer, at jeres pensioner deles ved separation og skilsmisse.

Ovenstående er langt fra udtømmende, husk derfor altid at rådføre jer forinden oprettelsen af en ægtepagt.

Vi hjælper jer glædeligt med udarbejdelsen af jeres ægtepagt.  Som noget særligt – tinglyser vi gratis for jer – Bemærk dog at I skal afholde selve tinglysningsafgiften til staten på kr. stort 1.660. 

HVORDAN OPRETTER VI EN ÆGTEPAGT?

En ægtepagt kræver enighed imellem ægtefællerne og skal oprettes skriftligt, herefter underskrives af ægtefællerne og tinglyses.

I skal blot oplyse os jeres ønsker og vi vil rådføre jer nærmere inden for ægtepagtens muligheder. Vi udarbejder herefter jeres ægtepagt og tilsender jer et udkast. Når I er tilfredse med ægtepagtens indhold, vil vi hjælpe jer videre med tinglysningen. Tinglysning af ægtepagten er nødvendig for at opnå gyldighed.

Når ægtepagten er indsendt til tinglysning, vil Tinglysningsretten behandle ægtepagten. Der kan gå op mod 2-3 uger før Tinglysingsretten har behandlet jeres ægtepagt. 

Bemærk: Har I som ægtefæller tidligere oprettet en ægtepagt og ønsker I en ny/ eller blot ophæve den gamle, skal dette gøres ved at oprette en ny ægtepagt.

Ovenstående er langt fra udtømmende, husk derfor altid at rådføre jer forinden oprettelsen af en ægtepagt.

Vi hjælper jer glædeligt med udarbejdelsen af jeres ægtepagt.  Som noget særligt – tinglyser vi gratis for jer – Bemærk dog at I skal afholde selve tinglysningsafgiften til staten på kr. stort 1.660. 

 

Ønsker du en uforpligtende samtale?

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Medlem hos DANSKE-SENIORER? SPAR 20 % på alle juridiske dokumenter!

LÆS MERE OM SAMARBEJDET OG DANSKE SENIORER HER

Åbningstider:

Mandag – Fredag kl. 10.00 – 20.00

Kontoret har lukket i weekender og på helligdage. .

.

Adresse:

Blisgaarden, Overdrevsvej 26,

Ramløse, 3200 Helsinge

Kørestolsvenligt & Gode parkeringsmuligheder

..

UFORPLIGTENDE

RÅDGIVNING PÅ TELEFONNR.:
 +45 27 82 22 29